نگاهی به موزهی بیامو که با توجه به سابقهی بالای این خودرو سازِ مطرح یکی از گنجینههای ارزشمند صنعت خودروسازی آلمان به شمار میرود.
موزهی بیامو یکی از جذابترین مکانهای موجود برای عاشقان دنیای خودرو و به خصوص علاقهمندان به این برند است. ما در زومیت به این موزه سر زدهایم و قصد داریم شما را نیز با بخشهای مختلف موزهی بیامو در مونیخ آلمان آشنا کنیم.
بیامو یکی از مطرحترین خودروسازان آلمان و جهان است. BMW مخفف عبارت Bavarian Motor Works است که در زبان آلمانی به معنای شرکت موتورسازی باواریا است. این شرکت که در سال ۱۹۱۶ تأسیس شده است، در ابتدا به تولید پیشرانه و قطعات مورد نیاز هواپیما به خصوص برای تأمین نیاز دولت آلمان در جنگ جهانی اول میپرداخت. با این حال بیامو از سال ۱۹۲۳ به تولید موتورسیکلت و در ادامه از سال ۱۹۲۸ به تولید خودرو پرداخت.
تصویری از نمایشگاه BMW Welt که در کنار موزه بیامو و مقر اصلی این کمپانی قرار دارد و در آن میتوانید جدیدترین محصولات و دستواردهای بیامو را مشاهده کنید.
بیامو در حال حاضر مالک برندهای مینی و رولزرویس است و سالانه نزدیک به دو میلیون خودرو به فروش میرساند. موزهی بیامو بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ بازسازی شد تا با شکل ظاهری فعلی خود در دسترس بازدیدکنندگان باشد. این موزه در فضایی بالغ بر ۵۰۰۰ متر مربع تمامی محصولات بیامو اعم از پیشرانه، توربین، هواپیما، موتورسیکلت و خودرو را در معرض نمایش گذاشته است.
همراه زومیت باشد تا گشت و گذاری در موزهی جذاب بیامو در شهر مونیخ داشته باشیم.
۱۰۰ سال شاهکار
بیامو سال گذشته ۱۰۰ سالگی خود را جشن گرفت. در همین راستا بخش جدیدی در موزهی این شرکت تدارک دیده شده است که قدمت این شرکت مطرح را نمایش میدهد؛ محصولاتی که مسیر و خط مشی بیامو را بهخوبی نشان میدهند.
لباس جورج مایر که برای اولین بار با موتورسیکلت بیامو موفق به کسب جایزه در مسابقات سخت و مطرح، Senior TT،Isle of Man و Blue Reband شد، یکی از جنبههای جذاب این بخش از موزه است.
بیامو ۳۰۳ در سال ۱۹۳۳ عرضه شد و اولین محصول مجهز به پیشرانهی ۶ سیلندر خطی در سبد محصولات بیامو بود. در کنار این خودرو، موتورسیکلت بیامو R 24 قرار گرفته است که اولین موتورسیکلت این شرکت پس از جنگ جهانی دوم است.
پیشرانهی تایپ ۱۳۲ رادیال هواپیما، یکی از موفقیتهای بیامو در عرصهی هوافضا بود که در سال ۱۹۳۰ تولید و عرضه شد.
بیامو سری ۸ یکی از بهترین کوپههای جهان بود؛ این خودرو با توجه به طراحی جذاب خود، سبک کوپه را بازتعریف کرد. سری ۸ با پیشرانههای ۸ و ۱۲ سیلندر به بازار عرضه شد. اما پس از عرضهی سری ۶، تمایل کم خریداران به سری ۸ منجر به حذف آن از سبد محصولات بیامو شد.
در سال ۱۹۸۵ بیامو برای افزایش سرعت توسعهی فناوریهای خودرو، بخش تکنولوژی خود را با نام BMW Forschung and Technik Gmbh راهاندازی کرد.
بیماو در سال ۱۹۹۹ موفق به پیروزی در مسابقات ۲۴ ساعتهی لمانز شد که افتخاری بزرگ برای بخش موتوراسپرت این شرکت بود. V12 LMR با همکاری بیامو و تیم مطرح فرمول یک ویلیامز تولید شده بود و در ۱۸ مسابقه، فاتح ۷ عدد از آنها بود.
مدل مفهومی بیامو Connected Drive در سال ۲۰۱۱ معرفی شد تا مسیر بیامو در راستای توسعهی خودروهای هوشمند و متصل به شبکهی یکپارچه را نمایش دهد. بیامو برنامهی گستردهای برای عرضهی خودروهای هوشمند دارد و سال ۲۰۲۲ را برای فروش آنها تعیین کرده است.
مدل مفهومی بیامو GINA با بدنهای پارچهای و قابل تغییر که تحت مدیریت مدیر اسبق بخش طراحی بیامو، کریس بنگل توسعه یافته بود نیز در این بخش به نمایش گذاشته شده است. پارچهی این خودرو از اسپاندکس پوشش دادهشده با پلیاورتان، تولید شده و به گفتهی مسئولان بیامو در برابر حرارت و دمای پایین مقاوم است و مانع عبور مایعات میشود.
هنر خودرو
موزهی بیامو میزبان خودروهایی است که هنرمندان سرتاسر جهان به طراحی و نقش و نگار در آن پرداختهاند.
چهار ضلع بیامو رودستر
خودروهای رودستر جایگاه مخصوصی در سبد خانواده و موزهی بیام دارند.
بیامو ۳۲۸ به جای رونمایی در نمایشگاههای خودرو، برای اولین بار در سال ۱۹۳۶ در مسابقات نوربرگرینگ شرکت کرد و بدین ترتیب نام خود و بیامو را بیشتر بر سر زبانها انداخت. موفقیتهای این خودرو در مسابقات، از بیامو برندی مطرح و البته سریع ساخت.
اگر بخواهیم زیباترین رودستر تاریخ بیامو را نام ببریم، شاید این لقب به بیامو ۵۰۷ برسد. این محصول پیشتر با نام خودروی رؤیایی نیز شناخته میشد.
بیامو Z1 در سال ۱۹۸۷ و پس از سه دهه غیبت بیامو در ردهی رودستر، به بازار عرضه شد و بدین ترتیب نقش مهمی در زنده نگه داشتن این رده از محصولات بیامو ایفا کرد.
در سال ۲۰۰۰ بیامو Z8 با الهام از ۵۰۷ تولید و معرفی شد. Z8 تحت رهبری کریس بنگل و توسط هنریک فیسکر طراح مطرح دنیای خودرو، طراحی شد.
محصولات ممتاز
در این بخش از موزهی بیامو، میتوانید برخی از مهمترین محصولات بیامو را بیابید که نماد قدرت این خودروسازی در طول ۱۰۰ سال گذشته بودهاند.
بیامو توربو در سال ۱۹۷۲ با طراحی جذاب و متفاوت معرفی شد و فناوریهای بهکاررفته در آن جلوتر از اکثر رقبای این خودر بود. بیامو توربو با فناوری پیشرفتهی خود قادر به رسیدن به سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت بود. متأسفانه بیامو توربو هیچگاه تولید و عرضه نشد.
بیامو ۳۳۵ اولین خودروی لوکس بیامو بود و پیش از جنگ جهانی دوم به بازار عرضه شد. این محصول در آن زمان به دلیل راحتی زیاد، لقب «خودروی اتوبان» را یدک میکشید.
خانهی برند
در این قسمت از موزه، بازتاب برندسازی در تبلیغات بیامو و رابطهی کاربران و خودروی آنها به نمایش گذاشته شده است.
زمانی که در سال ۱۹۵۵ بیامو ایزتا به بازار عرضه شد، بسیاری آن را محصولی درخور برند بیامو نمیدانستند. اما خودروی حبابی (لقب بیامو ایزتا) یکی از پرفروشترین خودروهای زمان خود لقب گرفت. نکتهی جالب در رابطه با ایزتا، اتصال فرمان و ستون آن به درب خودرو بود.
در این بخش از موزه بیامو ۲۰۰۲ نیز به عنوان یکی از نمادهای برند بیامو در تاریخ فعالیت این برند در معرض نمایش قرار گرفته است.
خانهی طراحی
در بخش خانهی طراحی موزه، بیامو تمامی مراحل طراحی و ساخت خودرو از الهامگیری اولیه تا عملیات استودیویی و ساخت مدلهای مفهومی نهایی را در معرض نمایش قرار داده است.
طراحان بیامو خود را وقف رؤیاپردازی در رابطه با محصولات آیندهی دنیای خودرو میکنند. این افراد پس از نهایی شدن طرحهای اولیه، نمونههایی در ابعاد واقعی را تولید میکنند. مدل ابتدایی سری ۳ در این بخش از موزه قرار گرفته است.
بیامو ۳۲۸ میل میا، تمرکز بیامو در طراحی و تولید محصولاتی ایدهآل در تاریخ فعالیت خود را بهخوبی نشان میدهد. این خودرو در زمان خود شاهکاری در بخش آیرودینامیک بدنه بود.
بیامو 3.0CSi به لطف ترکیب رفتار اسپرت و لذت رانندگی، نمادی از یک بیامو واقعی است. این خودرو در کنار طراحی جذاب، از بدنهی بسیار سبک و پیشرانهی قدرتمندی بهره میبرد.
بیامو Vision EfficientDynamics تنها یک مدل مفهومی نیست. این کانسپت، آیندهی صنعت خودروسازی را نشان میدهد. هدف مهندسان بیامو از توسعهی این خودرو، کاهش مصرف سوخت در کنار حفظ قابلیتهای حرکتی و لذت رانندگی بوده است. این مدل مفهومی در ادامه به بیامو i8 تبدیل شد و به فروش رسید.
خانهی موتوراسپرت
بیامو همواره حضور فعالی در مسابقات اتومبیلرانی داشته است. این بخش از موزه قسمتی از تاریخ فراموشنشدنی بیامو در موتوراسپرت را به نمایش میگذارد.
بیامو ۳۲۸ میلمیا تورینگ کوپه یکی از زیبا و موفقترین خودروهای مسابقهای است.
فرمول یک بالاترین رده از مسابقات اتومبیلرانی است. بیامو در سال ۱۹۸۳ و با همکاری برابهام، با خودروی BT 52 در این مسابقات شرکت داشته است.
بیامو در سال ۲۰۰۶ نیز در مسابقات فرمول یک شرکت کرده است. خودروی سائوبر F1.06 این تیم روی دیوار موزه قرار گرفته است که سرعت بسیار بالا و توانایی حرکت آن روی سطوح عمودی را شبیهسازی کند.
بیامو همواره یکی از نامهای مطرح دنیای موتورسیکلت نیز بوده است. این شرکت مطرح به واسطهی WR 500 و رانندگی ارنست یاکوب هن موفق به ثبت رکورد سریعترین وسیلهی نقلیهی زمینی جهان در سال ۱۹۳۷ شده است.
پیشرانههای مطرح 003 هواپیماهای جنگنده در جنگ جهانی اول و دوم، پیشرانهی B220Z قایقهای سریعالسیر و نمونههای M10، M49 و P60 مخصوص خودروهای مسابقهای نیز در بخشی از خانهی موتوراسپرت موزهی بیامو قرار گرفته است.
خانهی تکنولوژی
بیامو طی سالها فعالیت خود تمرکز ویژهای به توسعهی فناوری و تکنولوژیهای خودرویی داشته است و در همین راستا بخشی از موزهی این شرکت به دستاوردهای بیامو در این زمینه اختصاص یافته است.
پیشرانهی ۶ سیلندر خطی M78، نمونهی ۶ سیلندر مطرح M328 که انتخاب اول شرکتهای تیونینگ برای استفاده در خودروهای مسابقهای بوده و مدل افسانهای N52 که تمامی جایزههای بهترین پیشرانهی سال را به خود اختصاص داده، بخشی از محصولات به نمایش درآمده در استند پیشرانههای بیامو هستند.
بیامو تمرکز زیادی در کاهش وزن محصولات خود داشته است. موتورسیکلت RS 255 گواه این مدعا است. این موتورسیکلت در سال ۱۹۳۸ با مواد مخصوصی ساخته شده که در نهایت منجر به وزن ۴۰ کیلوگرمی آن شده بود.
ساختار میلهای سوپرفریم جدید بیامو که در i3 نیز به کار رفته است، از فیبرکربن تولید شده و تنها ۳۲ کیلوگرم وزن دارد.
خانهی کمپانی
بخش خانهی کمپانی موزه اطلاعات جامعی از تاریخچهی شرکت، آغاز آن، خط مشی و برنامهی آیندهی بیامو در اختیار بازدیدکنندگان قرار میدهد.
بدون چشمانداز، هیچ شرکتی قادر به بقا نیست. چشمانداز، موتور محرک بیامو است. چشماندازهای دستیافته در طول تاریخ فعالیت بیامو، در بخش زیبایی به نمایش درآمده است تا برنامهریزی دقیق این خودروساز باواریایی را نشان دهد.
خانهی موتورسیکلت
بیامو فعالیت خود را با موتورسیکلت آغاز کرد و این وسیلهی نقلیه همچنان بخش مهمی از برنامههای بیامو را تشکیل میدهد.
بیامو R 39 یکی از اولین محصولات بیامو در دنیای موتورسیکلت بود که آغاز راه این شرکت در تسخیر بازار بود.
بیامو در سال ۱۹۲۸ چهار موتورسیکلت به بازار عرضه کرد که یکی از آنها R 63 بود. این موتورسیکلت اولین نمونهی موجود بود که به پیشرانهای با حجم ۷۵۰ سیسی مجهز شده بود.
در سال ۱۹۲۰ بازار موتورسیکلتها در آلمان بسیار رقابتی بود. بیامو R 2 با وجود قیمت بالاتر نسبت به رقبا، موفق به فروش بسیار خوبی در این بازار شد.
شاید یکی از جذابترین موتورسیکلتهای این بخش، بیامو S1000 RR باشد. این موتورسیکلت افسانهای موفقیتهای بسیاری در مسابقات مختلف کسب کرد و در ادامه نیز به صورت محدود به بازار عرضه شد. بیامو S1000 RR تقریبا تمام جایزههای بهترین موتورسیکلت سال را در ۲۰۱۰ به خود اختصاص داد.
خانهی سریها
بیامو در این بخش از موزه تاریخچه هر یک از سری محصولات خود را به نمایش گذاشته است.
بیامو در سال ۱۹۷۰ تصمیم گرفت مدلهای تولیدی خود را تحت سریهای مختلف نامگذاری و عرضه کند. سری ۵ با مدل ۵۲۰ اولین خودروی بیامو بود که تحت این نامگذاری جدید و در سال ۱۹۷۲ به بازار عرضه شد.
سری ۳ پرفروشترین و محبوبترین سری محصولات بیامو است که در طول سالهای مختلف همواره استانداردی برای کلاس خود بوده است.
لوگو و پلاک انتهای محصولات بیامو، سری و نوع پیشرانه آنها را مشخص میکند. این سبک از طراحی در سال ۱۹۷۲ برای خودروهای بیامو به کار گرفته شد. در بخشی از موزه، پلاک مورد استفاده در هر یک از خودروهای بیامو در دهههای مختلف به شکل زیبایی به نمایش درآمده است.
در ادامه میتوانید گالری تصاویر محصولات به نمایش درآمده در موزهی بیامو را تماشا کنید.
نظر شما در رابطه با موزهی بیامو چیست؟
.: Weblog Themes By Pichak :.